Kid’s Art Projects – Creative Critters Critters Inspire!

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΗΛΙΝΑ ΠΛΑΙΣΜΑΤΑ – Επιτυχημένο και ικανοποιητικό!

Ω, πήλινα πλάσματα, πρέπει να τα αγαπήσετε! Τι είναι ένα προσαρμόσιμο έργο για πολλές ηλικίες και δεξιότητες; ΠΗΛΙΝΑ ΚΡΙΤΣΑ! Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό το έργο σε τόσα πολλά θέματα και να το κάνετε ως ένα πάρτι γενεθλίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας ή σε μια μεγάλη έκθεση όπου όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι και οι ενήλικες μπορούν να παρασυρθούν να επιδοθούν στο παιχνίδι με πηλό. Το έχουμε κάνει πολλές φορές με πλήθη ανθρώπων. Μάθετε τις ΚΑΥΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ μου ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ εδώ!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΖΕΣΤΟΥ ΠΗΛΟΥ: Ο αγαπημένος μου πηλός: Πηλός Vashon (από το Seattle Pottery), κατά προτίμηση περισσότερο από ένα χρώμα. Ο πηλός Vashon στεγνώνει σκληρά στον αέρα και δεν χρειάζεται να ψηθεί. Δεν είναι πραγματικά ακριβό, και είναι αληθινό.

Χρησιμοποιήστε τα υπέροχα πήλινα σύρματα με λαβές για τον τεμαχισμό του πηλού…κόψτε λίγο πηλό σε φέτες εκ των προτέρων εάν έχετε να κάνετε με πολύ κόσμο και ζεστό καιρό. Βάλτε τον πηλό σε φέτες σε μικρό κουβά καλυμμένο με μια υγρή πετσέτα για να μην στεγνώσει ο πηλός.

HOT ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Άλλα Υλικά: Αυτό εξαρτάται από το Critter Theme σας. Για παράδειγμα, το “Clay Sea Critters” μπορεί να χρησιμοποιήσει αποξηραμένα σπαστά μπιζέλια ως λέπια σε μια ουρά γοργόνας. Τα “Bug Eyed Monsters” σερβίρονται καλά από ναυτικά φασόλια, φασόλια. Το άχυρο κάνει υπέροχα μουστάκια. Ψεύτικη γούνα. Βότσαλα. Κλαδιά. Κοχύλια. Κουκουνάρια. Γκούγκλα μάτια. Δώστε στους ανθρώπους πολλές επιλογές.

Χρειάζεστε επίσης μερικά στυλό, χαρτοπετσέτες/μικρές τσάντες μεσημεριανού γεύματος, δοχεία με υλικά, σφουγγάρια, κουβά με νερό.

Εργαλεία ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Μου αρέσουν τα απλά εργαλεία, γιατί τα παιδιά γίνονται πιο δημιουργικά. Τα βασικά: πλάστη παιδικού μεγέθους, μπαστούνια για φρυγανιές, εργαλεία πραγματικού πηλού (εύκολα να τα χάσετε σε μεγάλα πλήθη όμως), οδοντογλυφίδες, θαμπά μαχαίρια κουζίνας.

Μέγεθος πλασμάτων: Η καλλιτεχνική ελευθερία είναι η φράση κλειδί! Εάν κάνετε δείγματα που είναι μικροσκοπικά, τα παιδιά τείνουν να κάνουν μικροσκοπικά πλάσματα. Πόσο πηλό θα δώσετε στο άτομο θα καθοδηγήσει το μέγεθος. Εάν έχετε ένα σωρό από κοχύλια στρειδιών και το πλάσμα θα στηρίζεται σε ένα κέλυφος, αυτό καθορίζει το μέγεθος.

Διδασκαλία καθώς πηγαίνετε: Βοηθά να δώσουμε μερικές πολύ βασικές απλές οδηγίες για τα μικρότερα παιδιά. Ένδειξη στους ανθρώπους ότι ο πηλός συρρικνώνεται λίγο καθώς στεγνώνει, επομένως πρέπει να εξομαλύνουν τον άργιλο από το πόδι στο σώμα, μήπως το πλάσμα καταρρεύσει όταν στεγνώσει. Το να κυλήσουν τον πηλό τους σε μπάλες είναι μια καλή αρχή – μια μεγαλύτερη μπάλα για να διαμορφωθεί σε σώμα, μικρότερες μπάλες για το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια.

HOT ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ: δεν υπάρχει λάθος τρόπος να κάνετε πήλινα πλάσματα. Απλώς βάλτε τα παιδιά να μπλέκουν με τον πηλό και παρακολουθήστε τα να πηγαίνουν…αν έχετε κάνει μερικά βασικά δείγματα, μπορούν να εμπνευστούν!

HOT TIP ΣΤΗΝ ΠΡΟ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Εκ των προτέρων: στήσιμο – σκεπάστε τα τραπέζια με πλαστικά τραπεζομάντηλα. Μου αρέσουν τα ρολά από πλαστικό φύλλο που χρησιμοποιούν οι ζωγράφοι, κομμένα στο μέγεθος. Βάλτε τα υλικά σας σε πολλά μικρά δοχεία: φλιτζάνια γιαουρτιού ή χάρτινους δίσκους που χωρούν χοτ ντογκ. Να γίνουν δείγματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΘΕΡΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ: Κάντε το συνεχώς: Καθώς προχωράτε, ειδικά σε πολυσύχναστες εκθέσεις – συνεχίστε να καθαρίζετε τα τραπέζια. Ταξινομήστε ξανά τα υλικά στους δίσκους τους. Καθαρίστε λίγα υπολείμματα πηλού, ώστε να υπάρχει χώρος εργασίας για τα επόμενα παιδιά. Έχετε βάζα για να κρατάτε τα εργαλεία. Εάν είστε πολύ οργανωμένοι, κάνει εργαλεία και υλικά εύκολα διαθέσιμα για δημιουργία. Εάν τα τραπέζια εργασίας πέφτουν στα σκουπίδια, είναι δύσκολο για τα παιδιά να κάνουν την τέχνη τους.

ΝΕΡΟ – Σε μεγαλύτερες εκδηλώσεις – ΜΗΝ έχετε πολύ νερό τριγύρω! Έχετε έναν κουβά νερό πίσω από τα τραπέζια για να το χρησιμοποιεί το προσωπικό με σφουγγάρια για το σκούπισμα των τραπεζιών, αλλά αν τα παιδιά αρχίσουν να εργάζονται με βρεγμένο πηλό, τι χάλια πρέπει να καθαρίσετε. Ωχ!

Σώζοντας τα Critters-σε εκθέσεις, τα παιδιά ενθαρρύνονται να αφήσουν πίσω τα πλάσματα τους για να στεγνώσουν, για να τα πάρουν πριν φύγουν. Δημιουργήστε ένα επιπλέον τραπέζι – το Drying/Exhibit Table. Δώστε τους μια χαρτοπετσέτα ή μια μικρή τσάντα μεσημεριανού γεύματος, γράψτε το όνομά τους για να το βρουν αργότερα για να το πάρουν σπίτι.

ΠΙΟ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: χαμογελάστε, διασκεδάστε! Αφυπνίζετε τους ανθρώπους για τη δική τους δημιουργικότητα!

Η κατασκευή Clay Critters μπορεί να οδηγήσει σε μια ζωή δημιουργίας πηλού!

Leave a Comment